• Gent
  • Gent
  • Gent
  • Gent
  • Gent
  • Gent

Gent

Details

Interieurontwerp van een nieuwbouwappartement

Voor het interieurontwerp van een luxueus penthouse-appartement in hartje Gent werkte Shanaz Razik interieurarchitect nauw samen met projectontwikkelaar Ecoresi uit Aalter en het Gentse architectenbureau CAAN Architecten. Op vraag van de klant creëerde ik een interieurconcept waarbij alle ruimtes in het appartement stijlvol geïntegreerd zijn: keuken, berging, bar, inkomhal, vestiaire, gastentoilet en bureau. Alles vormt één vloeiend geheel, gekenmerkt door openheid en lichtinval dankzij de grote glaspartij.

Opvallende eyecatchers: spiegel en doorkijkhaard

Het vertrekpunt voor het interieurdesign van dit project was een spiegel met een frame in goud, een van de weinige elementen uit haar vorige woning die de klant wilde behouden in dit penthouse. Op basis hiervan werkte ik een ontwerp uit en stelde ik een mood board op van de verschillende kleuren en materialen die ik wilde gebruiken. Het kleurenpalet is neutraal en eigentijds, met subtiele accenten in warm oker, fraai goud en tijdloos zwart. Een andere wens van de klant was om een doorkijkhaard te voorzien tussen de eetplaats en de leefruimte. Dit is letterlijk een warme eyecatcher in de ruimte, die mooi aansluiting vindt bij de andere zwarte elementen in het pand.

Stijlvol geïntegreerde opbergruimte

Een belangrijk aandachtspunt bij het interieurontwerp van dit project was de aanwezigheid van voldoende opbergruimte, aangezien de klant van een villa naar een appartement verhuisde en dus over heel wat spullen beschikt(e) die ze graag netjes wilde opbergen in haar nieuwe woning. Ik zorgde daarom in mijn ontwerp voor stijlvolle en ruime inbouwkasten, die worden doorgetrokken tot aan het hoge plafond zodat ze één mooi geheel vormen met de rest van het interieur.

Openheid en gezelligheid gecombineerd

In order to counterbalance the open concept of the penthouse, some areas such as the reading corner are cosily furnished. This creates a somewhat playful cocoon effect, and the plants also create the necessary cosiness. With a view to privacy for the customer, Shanaz Razik interior architect also ensured that the bedroom, the guest room and the two bathrooms are separated from the other ‘open’ rooms in the apartment. In this way, the penthouse is completely furnished as the customer wants, with both openness and security.

Close