Kleuradvies voor uw interieur

Kleuradvies voor uw interieur

“Beste Mevrouw,

We zijn verhuisd naar een nieuwe woning. In het algemeen is onze woning naar onze smaak, maar we willen graag alles meer naar onze zin doen door opnieuw te schilderen. Mijn partner en ik komen niet overeen welke kleuren het best combineren met onze meubels en de bestaande elementen van de woning zoals vloer, raamdecoratie en dergelijke. Kunt u ons hierin helpen en hoe werkt het precies?

Graag zo snel mogelijk een antwoord

Met vriendelijke groeten,

Mevrouw C.”

Regelmatig krijg ik zo een aanvraag van een potentiele klant. Mensen die net verhuisd zijn, een woning gebouwd hebben of gewoon weg hun ongeïnspireerde interieur beu zijn en door iets simpel en niet te drastisch zoals schilderen een nieuw interieur willen. Uiteindelijk is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste kleuren te combineren. Zelfs wit heeft ontelbare nuances, dus hoe moet u nu het juiste wit kiezen die past bij uw woning? Is het niet te koud, niet te grijs of niet te blauw??? 

In alle eerlijkheid is kleuradvies een kleine, eenvoudige taak voor de meeste interieurarchitecten. Het is zoals een beurt bij een schoonheidsspecialiste. U gaat doodmoe binnen voor een behandeling en komt stralend naar buiten. Dus het resultaat is heel snel te zien. Zo is het ook bij kleuradvies. In tegenstelling tot grotere verbouwprojecten die maanden duren kan bij kleuradvies in een mum van tijd resultaat gezien worden. Dit is meestal dus ook een relaxerende taak voor ons aangezien we geen vijftigtal mensen moeten coördineren om een resultaat te bereiken!

Wilt u graag kleuradvies? Het eerste wat u natuurlijk moet doen, is iemand vinden die het doet. Het enige waarvoor u moet opletten is dat de gekozen persoon uw stijl aankan. Als u iemand bent die graag warme, aardekleuren ziet, is het zinloos om een interieurarchitect te vinden die koele, strakke interieurs in wit levert.

Zodra u iemand hebt laat u die persoon weten over welke ruimtes het gaat. Vergeet het ook niet door te geven indien u graag met behang wilt werken.

kleuradvies-van-een-interieurarchitect_wm

Een kleuradvies werkt bij mij als volgt:

–        We maken een afspraak voor een kleuradvies. Ik wil ook graag dat beide partners aanwezig zijn bij de consultatie. Het is verloren moeite om alles te kiezen met één partner als de andere het uiteindelijk niet ziet zitten. Dus al is het dat uw man niet erg geïnteresseerd is in kleuren is het best dat hij ook wel aanwezig is. Hij zal wel snel zijn gedacht zeggen als de ruimte in eens in het fuchsia staat!

–        Eerst overlopen we de ruimtes samen die misschien al uitgevoerd zijn. Dit om te kijken wat u mooi vindt/vond en wat u in het algemeen aanspreekt.

–        Dan overlopen we de ruimtes die u graag wilt aanpakken en luister ik naar uw wensen en noden. Het is belangrijk om een aantal zaken te vermelden bij zo’n adviessessie:

o   Wilt u graag een lichte of donkere sfeer?

o   Wilt u graag een neutraal palet of juist een palet dat u direct aanspreekt met felle kleuren?

o   Wat voor sfeer wilt u creëren? Cool en kalm of eerder warm en gezellig?

o   Heeft u of iemand van de bewoners een hekel aan een specifieke kleur?

o   Bent u of iemand van de bewoners kleurenblind?

o   Zijn er kinderen, kleine kinderen of huisdieren aanwezig?

o   Wat zijn de elementen die behouden worden en wat zijn de elementen die veranderen? Uw nieuwe zwarte zetel zal anders moeten gecombineerd worden dan uw bestaande witte zetel.

interieuradvies-van-een-interieurarchitect_wm

–        Daarna zal ik u mijn ideeën geven van de sfeer die ik zie voor uw woning. Alhoewel het over uw woning gaat, is het mijn job om u mijn eerlijke opinie te geven. Dus indien een bepaalde wens van u niet zal gaan voor uw huidige woning zal ik u dat ook laten weten. Bijvoorbeeld wilt u uw rijwoning volledig in zwart schilderen? Dat zal geen aangenaam gevoel geven tenzij u echt de sfeer wilt hebben van in een grot te wonen. Maar uiteindelijk blijft het mijn opinie. U moet erin wonen J

–        Eens we dit allemaal besproken hebben zal ik kleuren beginnen voorstellen aan de hand van de verfstalen of behangstalen die ik meebreng. Bent u akkoord met mijn eerste voorstel? Dan bouwen we daar verder op tot dat we een compleet kleurenpalet hebben voor uw woning.

–        Wilt u liever andere alternatieven bekijken? Dan stel ik die voor tot u akkoord bent met een voorstel.

–        Zodra we een kleurenpalet hebben voor alle nodige ruimtes is de consultatie afgerond.

–        Om de sessie nog af te werken krijgt u binnen de week een verslag met de codes van alle besproken kleuren en stalen van verf. Zo kan u verder zelf aan de slag met uw nieuw interieur.

kleuradvies-van-een-binnenhuisarchitect_wm

Dat is allemaal goed en wel, maar …

Wat als ik het me allemaal niet kan inbeelden met die kleine stalen?

Geen probleem. Als optie kan u grotere A4 stalen aanvragen die u per post bezorgd worden.

Wat als ik nog altijd twijfel over die kleuren?

Er kunnen ook groter geschilderde stalen bezorgd worden van ongeveer een 1 m x 1 m. Die kan u gebruiken om in verschillende ruimtes te plaatsen op verschillende tijden van de dag om de effecten te bekijken. Dit kan behulpzaam zijn in het geval van een uitgesproken accentkleur. Het zal u sowieso minder kosten dan een volledige muur te herschilderen!

Hoe moet ik weten hoeveel verf ik moet aankopen?

Dit kan ik berekenen voor u als u het wenst. Ik kan ook voor een offerte zorgen van goede, kwalitatieve verf. Dan kan u het nog altijd zelf schilderen.

Maar ik wil niet zelf schilderen. Kunt u een goede schilder aanraden?

Dit kan zeker gedaan worden. Ik vraag een offerte voor u aan goede, betrouwbare schilders om de werken uit te voeren.

En wat kost dat allemaal?

Voor uw verf en de werken van de schilder kunnen er offertes gevraagd worden. Grotere stalen worden gefactureerd per stuk.

Mijn ereloon voor een adviessessie is gebaseerd op een uurtarief + km vergoeding en vervoertijd. U kan zelf bepalen hoe lang dat u mijn diensten inhuurt en welke stappen u wel of niet wil doen.

Echter zijn grotendeels van mijn projecten totaal projecten. Daardoor doe ik maximum twee adviessessies per maand.

Geïnteresseerd in een adviessessie? Mail mij voor een afspraak!

Bent u niet zeker of u een adviessessie wenst? Lees ook wie u bent bepaalt wat voor dienst u wilt van een interieurarchitect

 

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0